Helge Ask er en Skuldelev V

hjemmehørende i Roskilde Museumshavn.  Vikingskibsmuseet rekonstruerede og byggede i 1990-1991 skibet ud fra vragfundene i vandet ved Skuldelev i Roskilde Fjord.

Historisk teknisk kan det omtales som en 13 sesser (dvs. 26 ropladser) - et ledingsvikingeskib bemalet som historikerne gætter på det KUNNE have set ud, da skibet sejlede i danske farvande omkring år 1030.

Dette er hjemmesiden for Vikingeskibslauget Helge Ask.

Lauget udgøres af en samling vidt forskellige mennesker der har dét til fælles at de holder af at sejle med den kopi af Skuldelev 5 fundet fra Roskilde Fjord, som er konstrueret af og ejes af Vikingeskibsmuseet i Roskilde. Her kan du finde oplysninger om skibet Helge Ask, om skibslauget, og om hvad skibslauget har benyttet Helge Ask til i tidens løb, men ikke decideret videnskabelige eller forskningsmæssige oplysninger - der henvises til Vikingeskibsmuseet herfor.

Denne hjemmeside har til formål at medvirke til at formidle viden om den historiske, kulturelle, maritime arv samt at udbrede kendskabet til sejlads med råsejlere.

momu viking helmetI Pinsen 2017 skal både Helge Ask og Havhingsten være med til at øge vikinge-autenciteten i det jyske - Begge vore rekonstruktioner deltager i

Moesgaard Museums "MOMU goes viking"!!

Begge skibe med besætninger skal gøre vandene usikre ud for museet Pinselørdag (kun).

Der bliver viking-action flere steder - og vi kommer til at høre ravnene flyve.. vandende brydes og sejlene blafre...

 HelgeStogt16 larskjaergaard 3119

Helge Ask med besætning er gennem Vikingeskibsmuseet Roskilde inviteret til at deltage aktivt hele lørdagen i Pinsen.

Som altid er det en fornøjelse at deltage i historiske events - og man må jo sige, at der er fuld gang i Århus i år, hvor byens vikingehistorie meget aktivt tages op og de gode gamle historier om Røde Orm spilles og fortælles igen.

I vikingetiden hed byen Århus jo Aros - og var en aktiv handelsby centralt placeret i danernes land. Dele af den gamle by ligger stadig - under jordniveau ganske vist - i den centrale bydel af Århus.

Om Helges aktiviteter på vandet i området, vil vi få flere detaljer, når vi nærmer os Pinse.

sommertogt14 LarsR 2014 707

Gå til toppen