Det er ikke hvert år vi barker sejlet. Det er en aktivitet i Helgelauget, som er nødvendig - startes før sejlsæsonen og er rigtig hyggelig.

Det tager tid og omhyggeligt arbejde når sejlet skal "have en omgang". Processen er vigtig for vedligehold af sejlet og skal gentages ikke hvert år - men jævnligt.

Vor bådsmand, Poul står for denne proces. Der skal først og fremmest findes bark af den rigtige slags. Fra Akacietræ - Så skal der afbarkes (SE VORT BILLEDARKIV for flere billeder) - senere skal barken knuses og så skal den i kogekarret - hvor den henstår til kogning i længere tid. Karret er stort og i sig selv noget af en opgave både at holde varmt og at flytte rundt på. Men det er ikke nok at varme sejlet i barkopløsningen alene.

Der skal også afkoges og tilføjes en pæn portion hestemankefedt - Det står Gudrun for. Når sejlet så har ligget holdt nede af nogle sten - i tilstrækkelig lang tid - i den store gryde, varmet til omkring de 40 grader - er det klar til at blive skyllet i havnen. 

Det foregår ved, at Tom hjælper med lidt moderne kranmaskineri - Det våde sejl løftes ud over molekanten og så får sejlet en god gang skylning i havnevandet. når vi har fået det på land igen - skal det strækkes så meget som muligt - ligtovene trækker sig sammen, når de bliver våde - og så hænges til tørre.